Bihar Police English Practice Set | Bihar Police English Question And Answer | Bihar Police English Practice Set Pdf

Bihar Police English Question Answer Bihar Police Practice Set Bihar Police Question Answer

Bihar Police English Practice Set Download Pdf : हेल्लो फ्रेंड्स, अगर आप भी Bihar Police Exam 2022 देनेवाले है तो यहाँ पर दिए गये Bihar Police English Practice Set Download Pdf को जरुर पढ़े। यह सभी Bihar Police English Question इस परीक्षा में जरुर पूछे जाएंगे। 


1. Find out which part of a sentence has an error–

(A) It’s high time
(B) the government takes effective steps
(C) against ma laria
(D) No error

Show Answer
Answer – (B) the government takes effective steps


2. Choose the one which expresses the right meaning of the given word–
‘Precedence’

(A) Pre-eminence
(B) Primacy
(C) Preference
(D) Importance

Show Answer
Answer – (C) Preference


3. Choose the one which opposite the right meaning of the given word–
‘Abandon

(A) Save
(B) Conserve
(C) Cure
(D) Reform

Show Answer
Answer – (A) Save


4. Find the correctly spelt word–

(A) Sepulchral
(B) Sepulchrle
(C) Sepalchral
(D) Sepalchrle

Show Answer
Answer – (A) Sepulchral


5. Choose the one which can be substituted for the given words / sentence— Concern for the needs and feelings oth ers—

(A) Generosity
(B) Charity
(C) Providence
(D) Altruism

Show Answer
Answer – (D) Altruism


6. Find out which part of a sentence has an error –

(A) Here is the money
(B) that you lent it
(C) to me
(D) No error

Show Answer
Answer – (B) that you lent it


7. Choose the one which expresses the right meaning of the given word–
‘lnn’

(A) Factory
(B) Hotel
(C) Kitchen
(D) Shop

Show Answer
Answer – (B) Hotel


8. Choose the one which opposite the right meaning of the given word–
‘Retrospection’

(A) Introspection
(B) Deliberation
(C) Anticipation
(D) Gregariousness

Show Answer
Answer – (C) Anticipation


9. Find the correctly spelt word–

(A) Plattitude
(B) Harangu
(C) Diatribe
(D) Acremony

Show Answer
Answer – (C) Diatribe


bihar police constable question paper in english

10. Choose the one which can be substituted for the given words / sentence–
Words inscribed on a tomb–

(A) Epilogue
(B) Epigram
(C) Epitome
(D) Epitaph

Show Answer
Answer – (D) Epitaph


11. Find out which part of a sentence has an error–

(A) The strain of all
(B) the difficulties and vexations and anxieties
(C) are more than he could beat
(D) No error

Show Answer
Answer – (C) are more than he could beat


12. Choose the one which expresses the right meaning of the given word–
‘Slither

(A) Slide
(B) Move
(C) Shake
(D) Slip

Show Answer
Answer – (D) Slip


13. Choose the one which opposite the  right meaning of the given word–
‘Cursory’

(A) Final
(B) Thorough
(C) Impulsive
(D) Customary

Show Answer
Answer – (B) Thorough


14. Choose the one which opposite the right meaning of the given word–
‘Lackadaisical’

(A) Enthusiastic
(B) Intelligent
(C) Classical
(D) Irresponsible

Show Answer
Answer – (A) Enthusiastic


15. A part of the sentence is bold. Below are given alternatives to the bold part at (A), (B) and (C) which may improve the sentence–
They had to put off until later the open-air performance because of heavy rain.

(A) postpone
(B) delay
(C) adjourn
(D) No improvement

Show Answer
Answer – (B) delay


16. Find out which part of a sentence has  an error–

(A) In the background they could hear John laughing and joking loudly
(B) John was the life and soul of any party
(C) and he was cracking a joke every few minutes
(D) No error

Show Answer
Answer – (C) and he was cracking a joke every few minutes


17. Choose the one which expresses the  right meaning of the given word—
‘Apposite’

(A) Contrary
(B) Bitter
(C) Appropriate
(D) Misleading

Show Answer
Answer – (C) Appropriate


18. Choose the one which opposite the right meaning of the given word–
‘Sublime

(A) Inferior
(B) Deficit
(C) Ridiculous
(D) Crooked

Show Answer
Answer – (A) Inferior


19. A part of the sentence is bold. Beloware given alternatives to the bold part at (A), (B) and (C) which may improve the sentence—
Only a few persons can stand on en treaties.

(A) against
(B) with
(C) in
(D) No improvement

Show Answer
Answer – (B) with


bihar police english question answer 2022 pdf download

20. A part of the sentence is bold. Below are given alternatives to the bold part at (A), (B) and (C) which may improve the sentence—
I had my ears bored so I could wear my diamond earrings.

(A) holed
(B) pricked
(C) pierced
(D) No improvement

Show Answer
Answer – (B) pricked


Bihar Police Question Paper : हेल्लो फ्रेंड, अगर आप बिहार पुलिस एग्जाम की तैयारी अच्छे तरीके से करना चाहते है तो नीचे दिए गये लिंक को खोलकर जरुर पढ़े। यह सभी Bihar Police Question Paper 2022 Pdf Download इस परीक्षा के लिए बहुत महत्वपूर्ण है। Bihar Police Constable Question Paper 2022 Pdf

Bihar Police Practice Set In Hindi 

S.NBihar Police Practice Set
1.Bihar Police Practice Set – 1
2.Bihar Police Practice Set – 2
3.Bihar Police Practice Set – 3
4.Bihar Police Practice Set – 4
5.Bihar Police Practice Set – 5
6.Bihar Police Practice Set – 6
7.Bihar Police Practice Set – 7
8.Bihar Police Practice Set – 8
9.Bihar Police Practice Set – 9
10.Bihar Police Practice Set – 10
11.Bihar Police Practice Set – 11
12.Bihar Police Practice Set – 12
13.Bihar Police Practice Set – 13
14.Bihar Police Practice Set – 14
15.Bihar Police Practice Set – 15

Bihar Police GK Practice Set In Hindi

S.NBihar Police Constable Gk Question
1.Bihar Police Gk Practice Set – 1
2.Bihar Police Gk Practice Set – 2
3.Bihar Police Gk Practice Set – 3
4.Bihar Police Gk Practice Set – 4
5.Bihar Police Gk Practice Set – 5
6.Bihar Police Gk Practice Set – 6
7.Bihar Police Gk Practice Set – 7
8.Bihar Police Gk Practice Set – 8
9.Bihar Police Gk Practice Set – 9
10.Bihar Police Gk Practice Set – 10
11.Bihar Police Gk Practice Set – 11
12.Bihar Police Gk Practice Set – 12
13.Bihar Police Gk Practice Set – 13
14.Bihar Police Gk Practice Set – 14

Bihar Police Sciece Practice Set In Hindi

S.NBihar Police Science Practice Set
1.Bihar Police Science Practice Set – 1
2.Bihar Police Science Practice Set – 2
3.Bihar Police Science Practice Set – 3
4.Bihar Police Science Practice Set – 4
5.Bihar Police Science Practice Set – 5
6.Bihar Police Science Practice Set – 6
7.Bihar Police Science Practice Set – 7
8.Bihar Police Science Practice Set – 8
9.Bihar Police Science Practice Set – 9
10.Bihar Police Science Practice Set – 10
11.Bihar Police Science Practice Set – 11
12.Bihar Police Science Practice Set – 12
13.Bihar Police Science Practice Set – 13
14.Bihar Police Science Practice Set – 14

Bihar Police English Practice Set In Hindi 

S.N Bihar Police English Practice Set
1. Bihar Police English Practice Set – 1
2. Bihar Police English Practice Set – 2
3. Bihar Police English Practice Set – 3
4. Bihar Police English Practice Set – 4

Bihar Police Practice Set In Hindi 

S.N Bihar Police Hindi Practice Set
1. Bihar Police Hindi Practice Set – 1
2. Bihar Police Hindi Practice Set – 2
3. Bihar Police Hindi Practice Set – 3
4. Bihar Police Hindi Practice Set – 4
5. Bihar Police Hindi Practice Set – 5
6. Bihar Police Hindi Practice Set – 6
7. Bihar Police Hindi Practice Set – 7
8. Bihar Police Hindi Practice Set – 8

Bihar Police Math Practice Set In Hindi 

S.N  Bihar Police Math Practice Set
1. Bihar Police Math Practice Set – 1
2. Bihar Police Math Practice Set – 2
3. Bihar Police Math Practice Set – 3
4. Bihar Police Math Practice Set – 4
5. Bihar Police Math Practice Set – 5
6. Bihar Police Math Practice Set – 6
7. Bihar Police Math Practice Set – 7
8. Bihar Police Math Practice Set – 8

Bihar Police English Practice Set | Bihar Police English Question And Answer | Bihar Police English Practice Set Pdf | Bihar Police English Question Exam 2022 | Bihar Police English Question Download | Bihar Police English Question Answer 2022 Pdf | Bihar Police English Practice Set Download | Bihar Police English Practice Set Download 2022 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *