Bihar Police Constable Question Paper In English | Bihar Police English Question | Bihar Police English Practice Set

Bihar Police English Question Answer Bihar Police Practice Set Bihar Police Question Answer

Bihar Police English Practice Set Pdf : हेल्लो फ्रेंड्स, इस क्वेश्चन पेपर में बहुत ही महत्वपूर्ण Bihar Police English Questions And Answers दिया गया है। अगर आप भी बिहार पुलिस परीक्षा की तैयारी करना चाहते है तो यह सभी Bihar Police English Practice Set Pdf Download 2022 को जरुर पढ़े।   


Bihar Police Constable Question Paper In English

1. Find out which part of a sentence has an error–

(A) No sooner had the hocky match started
(B) when it began
(C) to rain
(D) No error

Show Answer
Answer – (B) when it began


2. Choose the one which expresses the right meaning of the given word–
‘Obstinate

(A) Stubborn
(B) Pretty
(C) Silly
(D) Clever

Show Answer
Answer – (A) Stubborn


3. Choose the one which opposite the right meaning of the given word–
‘Atheist’

(A) Rationalist
(B) Theologist
(C) Believer
(D) Ritualist

Show Answer
Answer – (C) Believer


4. Find the correctly spelt word–

(A) Excution
(B) Excitment
(C) Expedition
(D) Extraction

Show Answer
Answer – (C) Expedition


5. Choose the one which can be substituted for the given words / sentence–
The worship of idols or images —

(A) Atheism
(B) Theism
(C) Idolatry
(D) Iconoclasm

Show Answer
Answer – (C) Idolatry


6. Find out which part of a sentence has an error–

(A) The Secreatriat
(B) comprises of
(C) many air conditioned rooms
(D) No error

Show Answer
Answer – (B) comprises of


7. Choose the one which expresses the right meaning of the given word–
‘Alert

(A) Hostile
(B) Watchful
(C) Brave
(D) Quick

Show Answer
Answer – (B) Watchful


8. Choose the one which opposite the right meaning of the given word–
‘Gigantic’

(A) Weak
(B) Fragile
(C) Slight
(D) Tiny

Show Answer
Answer – (D) Tiny


9. Find the correctly spelt word–

(A) Externel
(B) Extrovart
(C) Introvert
(D) Exect

Show Answer
Answer – (C) Introvert


bihar police english practice set questions

10. Choose the one which can be substituted for the given words / sentence — Something that is poisonous or un-healthy-

(A) trivial
(B) Toxic
(C) Torpid
(D) Tragic

Show Answer
Answer – (B) Toxic


11. Find out which part of a sentence has an error–

(A) Even today
(B) it is incredulous to think
(C) that men have walked on the moon
(D) No error

Show Answer
Answer – (B) it is incredulous to think


12. Choose the one which expresses the right meaning of the given word–
‘Command’

(A) Lead
(B) Instruct
(C) Manage
(D) Supervise

Show Answer
Answer – (B) Instruct


13. Choose the one which opposite the right meaning of the given word–
‘Prudent’

(A) Silly
(B) Unwise
(C) Idiotic
(D) Poor

Show Answer
Answer – (B) Unwise


14. Choose the one which can be substituted for the given words / sentence–
A government in which all religions are honoured—

(A) Communist
(B) Socialistic
(C) Secular
(D) Capitalist

Show Answer
Answer – (C) Secular


15. Choose the one which can be substituted for the given words / sentence–
A place where government/public records’ are kept–

(A) Archive
(B) Museum
(C) Shelf
(D) Cellar

Show Answer
Answer – (A) Archive


16. Find out which part of a sentence has an error–

(A) The firemen wore
(B) inflammable clothing
(C) for protection
(D) No error

Show Answer
Answer – (B) inflammable clothing


17. Choose the one which expresses the right meaning of the given word–
‘Gnome’

(A) Giant
(B) Dwarf
(C) Native
(D) Alien

Show Answer
Answer – (B) Dwarf


18. Choose the one which opposite the right meaning of the given word–
‘Concise

(A) Extended
(B) Lengthy
(C) Protracted
(D) Elongated

Show Answer
Answer – (B) Lengthy


19. Choose the one which can be substituted for the given words / sentence–
Living together of a man and woman without being married to each other–

(A) Marriage
(B) Equipage
(C) Lineage
(D) Concubinage

Show Answer
Answer – (D) Concubinage


bihar police english question and answers pdf

20. Choose the one which can be substituted for the given words / sentence–
Too much official formality–

(A) Bureaucracy
(B) Red-Tapism
(C) Nepotism
(D) Formalism

Show Answer
Answer – (B) Red-Tapism


Bihar Police Question Paper : हेल्लो फ्रेंड, अगर आप बिहार पुलिस एग्जाम की तैयारी अच्छे तरीके से करना चाहते है तो नीचे दिए गये लिंक को खोलकर जरुर पढ़े। यह सभी Bihar Police Question Paper 2022 Pdf Download इस परीक्षा के लिए बहुत महत्वपूर्ण है। Bihar Police Constable Question Paper 2022 Pdf

Bihar Police Practice Set In Hindi 

S.NBihar Police Practice Set
1.Bihar Police Practice Set – 1
2.Bihar Police Practice Set – 2
3.Bihar Police Practice Set – 3
4.Bihar Police Practice Set – 4
5.Bihar Police Practice Set – 5
6.Bihar Police Practice Set – 6
7.Bihar Police Practice Set – 7
8.Bihar Police Practice Set – 8
9.Bihar Police Practice Set – 9
10.Bihar Police Practice Set – 10
11.Bihar Police Practice Set – 11
12.Bihar Police Practice Set – 12
13.Bihar Police Practice Set – 13
14.Bihar Police Practice Set – 14
15.Bihar Police Practice Set – 15

Bihar Police GK Practice Set In Hindi

S.NBihar Police Constable Gk Question
1.Bihar Police Gk Practice Set – 1
2.Bihar Police Gk Practice Set – 2
3.Bihar Police Gk Practice Set – 3
4.Bihar Police Gk Practice Set – 4
5.Bihar Police Gk Practice Set – 5
6.Bihar Police Gk Practice Set – 6
7.Bihar Police Gk Practice Set – 7
8.Bihar Police Gk Practice Set – 8
9.Bihar Police Gk Practice Set – 9
10.Bihar Police Gk Practice Set – 10
11.Bihar Police Gk Practice Set – 11
12.Bihar Police Gk Practice Set – 12
13.Bihar Police Gk Practice Set – 13
14.Bihar Police Gk Practice Set – 14

Bihar Police Sciece Practice Set In Hindi

S.NBihar Police Science Practice Set
1.Bihar Police Science Practice Set – 1
2.Bihar Police Science Practice Set – 2
3.Bihar Police Science Practice Set – 3
4.Bihar Police Science Practice Set – 4
5.Bihar Police Science Practice Set – 5
6.Bihar Police Science Practice Set – 6
7.Bihar Police Science Practice Set – 7
8.Bihar Police Science Practice Set – 8
9.Bihar Police Science Practice Set – 9
10.Bihar Police Science Practice Set – 10
11.Bihar Police Science Practice Set – 11
12.Bihar Police Science Practice Set – 12
13.Bihar Police Science Practice Set – 13
14.Bihar Police Science Practice Set – 14

Bihar Police English Practice Set In Hindi 

S.N Bihar Police English Practice Set
1. Bihar Police English Practice Set – 1
2. Bihar Police English Practice Set – 2
3. Bihar Police English Practice Set – 3
4. Bihar Police English Practice Set – 4

Bihar Police Practice Set In Hindi 

S.N Bihar Police Hindi Practice Set
1. Bihar Police Hindi Practice Set – 1
2. Bihar Police Hindi Practice Set – 2
3. Bihar Police Hindi Practice Set – 3
4. Bihar Police Hindi Practice Set – 4
5. Bihar Police Hindi Practice Set – 5
6. Bihar Police Hindi Practice Set – 6
7. Bihar Police Hindi Practice Set – 7
8. Bihar Police Hindi Practice Set – 8

Bihar Police Math Practice Set In Hindi 

S.N  Bihar Police Math Practice Set
1. Bihar Police Math Practice Set – 1
2. Bihar Police Math Practice Set – 2
3. Bihar Police Math Practice Set – 3
4. Bihar Police Math Practice Set – 4
5. Bihar Police Math Practice Set – 5
6. Bihar Police Math Practice Set – 6
7. Bihar Police Math Practice Set – 7
8. Bihar Police Math Practice Set – 8

Bihar Police Constable Question Paper In English | Bihar Police English Question | Bihar Police English Practice Set | Bihar Police English Practice Set Download Pdf | Bihar Police English Practice Set Free Pdf | Bihar Police English Practice Set Hindi Pdf | Bihar Police English Practice Set Pdf Download

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *